marți, 6 aprilie 2010

Trebuie sa tin capul la suprafata, sa ma concentrez asupra lucrurilor importante

O replica dintr-un film. Nu o sa spun numele, pentru ca nu asta e relevant, nu pentru asta am inceput sa scriu. M-a pus pe ganduri "sa ma concentrez asupra lucrurilor importante". Care ar fi acelea? Care ar fi lucrurile importante din viata unui om? Sau cum stabileste cineva ce e important si ce nu? E importanta dragostea? Poate, pentru unii DA, pentru altii dragoste inseamna o situatie confortabila. O cariera? Care e cariera perfecta? Poti spune cu mana pe inima ca ceea ce ai ales in viata te satisface si iti da impliniri chiar daca nu materiale, macar spirituale? Si daca nu ai impliniri materiale, pentru ca doar de, si dragostea trece prin stomac, atunci traiesti in mizeria culturala de zi cu zi? Stai perplex in fata tv-ului si plangi ca o muierusca la vreo telenovela (no offense, nu fac aluzie la nimeni) sau iei atitudine, te plangi ca nu ai nimic, ca vecinul e mai instarit gandindu-te ca sigur a "furat" sau a avut ceva "afaceri" necurate de are casoiul ala si Merzanul parcat. Dar tu nu stii de fapt cate ore lucreaza, cati sefi il f*** in c*** pentru toate cele la care ravnesti tu. El poate s-a luptat pentru lucrurile importante, el a stiut care i-au fost prioritatile, sau pur si simplu, nu-i asa, ca sa te lamentezi tu in continuare, s-a nascut sub o stea norocoasa. 
WAKE UP natiune, nu exista asa ceva, nu exista feti frumosi si Ilene Cosanziene. Exista doar dorinta de a face ceva, de a nu ne mai lasa calcati in picioare de toti incultii si ratatii care au bani dar minte ioc, de toate buzatele si pitzi pe care daca le intrebi ce carte a citit in ultima vreme, iti spune ca ea nu are timp sa citeasca, e prea ocupata cu mondenitatile. 
Dar sa revin asupra subiectului, lucrurile importante sunt, de fapt ceea ce ne stabilim noi ca e important. Acum nu ai decat sa te gandesti ce e important pentru tine, dar nu uita sa te gandesti cu bataie lunga.

Un comentariu:

  1. Un articol belicos, adevarat si profund....hm. Adevarul e ca ni se trage tot timpul o perdea pe fatza pentru a pierde mai usor esentza.

    RăspundețiȘtergere